Miljöpartiets logotyp

Karolina Maria Skog föddes den 30 mars år 1976 i Skåne. Hon är uppväxt i Åhus och pluggade under sin uppväxt på Lunds universitet där hon skaffade sig en magisterexamen i humanekologi. Hon var redan i tidig ålder intresserad av miljö och miljöfrågor. Detta ledde år 2001 till att hon rekryterades till Grön ungdom. Hon var aktiv i Grön ungdom i många år och var mellan år 2005 och 2006 redaktör för miljöpartiets tidning Grönt. Karolina Skog var från år 2006 politisk sekreterare i Malmö. Hon var även kommunalråd för den framtida trafiken i Malmö mellan 2010 och 2014. År 2002 var hon ordförande i Malmös miljöparti och språkrör för Gröna Studenter mellan 2004 och 2007.

Miljöpartiet

Miljöpartiet de gröna (kallas ofta bara för miljöpartiet) är ett svenskt politiskt parti. Partiet har sitt ursprung i den gröna ideologin och förespråkar ett hållbart och ekologiskt samhälle. Partiet bildades år 1981 och var då bland annat till för hanteringen av kärnkraft. Miljöpartiet kom in i riksdagen för första gången efter valet år 1988, men förlorade platsen igen 1994. Dock fick de åter en plats i riksdagen år 1994, och har därefter fått stanna kvar.  Miljöpartiet samarbetar med både det borgerliga och det socialistiska blocket på olika nivåer i olika frågor. De brukar dock räknas till det socialistiska blocket efter det parlamentariska samarbetet med vänsterpartiet och socialdemokraterna år 1998–2006.

Grön Ungdom

Grön ungdom är en del av miljöpartiet de gröna. Det betyder att man genom ett medlemskap i Grön ungdom automatiskt blir en del av miljöpartiet. Detta håller i sig tills det år man fyller 26. Medlemmarna i Grön ungdom kan få uppdrag för miljöpartiet som inte kräver en viss ålder.

Grön ungdoms symbol

Symbolen för grön ungdom byttes ut år 2012. Det gjordes då en omröstning och logotypen blev ett grönt löv med förbundets namn. I omröstningen deltog 547 stycken. Innan 2012 hade Grön Ungdom en grön fot som logotyp. Denna sägs ha symboliserat det avtryck människor gör på jorden. Den ska även ha symboliserat hur viktigt det är att avtrycket ska försvinna lika lätt från jorden som det gör från en sandstrand då vågorna sköljer över.

Medlemmar

I grön ungdom är det cirka 6700 personer. Grön ungdom är faktiskt ett av två rikspartiers ungdomsförbund som inte blivit anklagade för att ha fuskat med medlemssiffrorna. Detta beror på att man försvinner från Grön ungdoms register om man inte förnyar sitt medlemskap, vilket gör det lätt att hålla koll på antalet medlemmar. Det fungerar även så att man ansluts automatiskt till moderpartiet det år man fyller 26. För detta behöver man inte betala någon avgift.

Humanekologi

Karolina Skog pluggade och tog en magisterexamen i Humanekologi i Lund. I humanekologi får man lära sig om förhållandet mellan människor och den totala omgivningen i alla möjliga miljöer. Man får även lära sig om samspelet mellan natur, teknik, klimat, kommunikation, försörjning, materialflöde, resurser, samhälle, livsåskådning och samhälle i olika delar av världen i olika tider. Några grundläggande frågor är människan utnyttjar och påverkar sin omgivning samt hur naturen påverkas av samhället och försörjningssätt.