sjuk hemma

När du har valt att stanna hemma för att du inte mår bra så gäller det verkligen att du gör rätt saker. Om du kan slappna av och ge kroppen den vila som krävs så är du snabbare tillbaka i matchen igen. Beroende på hur sjuk du är så kan det finnas saker som är mer eller mindre möjliga. Med huvudvärk och kraftig förkylning så kanske du bör satsa på smärtstillande medel och så många timmars sömn.

Men när du känner att det börjar bli tråkigt att vara hemma så ska du satsa på aktiviteter som kommer att ge dig energi och snabbare bättring. Var bara försiktig med att inte ta på dig för mycket. Då kan det hela få motsatt effekt.

Spela spel och skratta

Det är mycket nyttigt att skratta och känna glädje. Du bör alltså försöka syssla med sådant som du vet kommer att få dig att dra på smilbanden. Det kan till exempel vara att ta några spelrundor på online casino. Idag så är spelautomater fantastisk underhållning. De är inte sällan komiska med roliga figurer och teman. Även om du inte vinner så får du en kul stund. Om du vinner så blir det ännu mer glädje!

Skratta kan du göra åt en massa saker. Katter i videos online, skämt, samtal med en vän som är rolig och mer. Du behöver bara tänka en stund på när du skrattade sist och varför. Försök återskapa samma situation så att du får mer pepp i ditt liv.

Avslappningsövningar

Men det är inte bara skratt och stoj som kan få dig att uppleva att dagen då du är hemma sjuk blir lite bättre. Du kan också öva på att ta det lugnt. Med avslappningsövningar så går det att bota utbrändhet och även lägga grunden för ett friskare liv framöver. Bara det att du lär dig tänka på ett mer avslappnat sätt kan bli till en stor fördel.

När du kommer tillbaka till vardagen och börjar jobba och plugga igen så kan du göra detta på ett helt nytt sätt. Då kan du motverka sjukdom och se till att du slipper stanna hemma igen. Det fina med meditation är att det inte krävs mycket för att du ska se resultat. Du behöver inte vara flummig för att syssla med avslappningsövningar. Tvärtom så är detta något som kan passa den som tycker om att tänka igenom saker och som älskar sport.

Tänk inte för mycket

En sak som kan bli jobbig då man måste vara hemma på grund av sjukdom är alla tankar som snurrar i huvudet. Där är just meditation en stor hjälp eftersom du på detta vis kan fokusera på annat än det som du normalt tänker på. Det finns negativa konsekvenser av att tänka för mycket så försök hitta sätt att distrahera dig själv på.

Här kan det återigen vara läge att spela spel. Då kommer du inte tänka på annat än spelet och det särskilt om du kör ett kortspel som blackjack. Du kan också ta fram en film som du har velat se länge. Då får du minst en timme där du slipper fundera på det som du inte vill fundera på.

Gör en bucket list

Men om du känner att du måste få tänka lite, att du rentav har behov av detta, så kan du passa på att tänka framåt. Gör en bucket list med saker som du skulle vilja få gjort innan det blir dags att säga farväl till denna planet.

Det har blivit mode att skapa den här typen av lista och det är faktiskt en rolig aktivitet som kan ge dig en massa energi. Du blir ju på gott humör av att tänka på saker som du skulle vilja testa. Dessutom så kan detta leda till att du tillfrisknar snabbare då du inser att du snabbt måste komma igång med första punkten på din lista…